Prestige

Florentin Fratila Design Studio vine în ajutorul tău cu mai multe pachete de servicii care să se muleze pe proiectul tău, indiferent de grandoarea lui. Astfel te putem ajuta cu servicii de consultanță, proiectare 2D și 3D, servicii de construcții, implementare, chiar și servicii complete.

Pachetul conține: pe lângă toate serviciile oferite de pachetul Premium ( servicii complete de consultanță, proiect 2D și 3D de amenajare, implementare cu firmă proprie de construcții a recompartimentărilor și tuturor lucrărilor necesare, amenajare și comunicare cu furnizori), acest pachet include și anumite detalii de recondiționare și design de obiect, cum ar fi recondiționări de tâmplării ferestre, podele, obiecte vechi recondiționate și readuse la adevărata lor valoare.

Costul: îl vom stabili în funcție de serviciile dorite și de suprafața spațiului.

Alte pachete atractive:

https://florentinfratiladesignstudio.ro/design-interior-brasov-unique/

https://florentinfratiladesignstudio.ro/design-interior-brasov-premium/


Cum se lucrează cu un designer de interior și cât te costă?

Întotdeauna clienții, care nu au mai lucrat până acum cu un designer, sunt foarte stresați în ceea ce privește costul unei amenajări cu designer. Uită că au reusit să realizeze un lucru mult dorit – casa – și acum vine defapt partea când trebuie amenajată. Și acest lucru nu este deloc ușor!

Designer de interior

Acum vine partea când ai nevoie de un ajutor. Și de unde vei primi ajutorul necesar? Evident un designer de interior. El este specialistul care te poate ajuta să îți organizezi toate ideile pentru locuința ta și atfel scutești cheltuieli inutile și timp prețios.

Bugetul

După ce ai un buget pentru amenajare și mai multe idei despre cum ai vrea sa arate casa visurilor tale, apelezi la un designer. De ce e nevoie să ai un buget stabilit pentru amenajare? Pentru că în funcție de suma alocată de tine, designerul va stii ce sa aleaga pentru tine.

Viziunea ta

După stabilirea bugetului, trebuie să te gândești ce vrei de la casa ta. Poate că nu te pricepi să spui cum ai vrea să fie amenajarea, dar trebuie să fii pregătit să-i spui designerului ce activități, obiceiuri și pasiuni ai. De exemplu, gătești în fiecare zi (clar ai nevoie de o bucătărie generoasă), ai mulți prieteni care vin în vizită (înseamnă că ai nevoie de zonă de living mai mare), ai copii sau nu etc.

Apoi ar fi bine să știi să îi arăți designerului ce ți-ai dori în materie de culori, astfel poți să alegi maximum 20 de poze cu case, camere, culori, obiecte care te reprezintă. Designerul punând cap la cap informațiile tale, va stii ce visezi și îți va realiza casa pe care ți-o dorești.

Apoi designerul urmează să îți realizeze proiectul pentru amenajarea ta. Ce cuprinde acest proiect? Poți observa mai jos, în etapele unui proiect de design de interior de succes. Este faza în care se pot face modificări, ajustări în caz că e nevoie.

După aceste etape, trebuie să fii pregătit să rasplătești efortul designerului, pentru că practic tu ai acum tot proiectul. Cei mai mulți designeri percep o sumă în avans, respectiv 50 sau chiar 70% din munca lor.

Etapele unui proiect de design de interior de succes!

Slide 1
1. Discuția inițială (Brief)

În general, pentru prima discuție, fie față în față, fie telefonică, designerul va dori să aibă și planurile locuinței în față. De ce e bine acest lucru? Pentru că un designer este setat pe căutarea soluțiilor, iar astfel el poate vedea unele aspecte la care nu te-ai fi gândit, cum ar fi extinderea unor spații sau recompartimentarea altora. Când designerul vede planurile, le poate lega de informațiile aflate din discuția cu tine privind stilul tău de viață, obiceiurile familiei tale, nevoiele tale etc.

Slide 2
2. Bugetul

De ce este important să ai stabilit un buget pentru amenajarea ta? Pentru că în funcție de banii disponibili designerul va ști ce soluții să aleagă pentru tine.
Practic bugetul tău schițat în mare trebuie să cuprindă:
1. Proiect de amenajare și eventuale autorizații necesare (mai ales dacă urmează a fi modificate spațiile)
2. Materiale și dotări pentru a. instalații (electrică, sanitară, termică), b.finisaje, c.tâmplării
3. Manoperă pentru instalații (electrician, instalator baie, instalator centrală termică, boiler, calorifere), finisaje (zugrav, faianțar, parchetar), tâmplării.
4. Mobilă și corpuri de iluminat – cumpărate (mobila poate fi și pe comandată).
5. Montaj mobilă și corpuri de iluminat (unele corpuri de iluminat se montează după instalarea mobilei ca să nu fie afectate lustrele spre exemplu).
6. Decorațiuni cumpărare și montare în special pentru perdele și draperii sau dacă se dorește instalarea unei mochete.
7. Retușuri (pot fi necesare mai ales după instalarea mobilei sau a draperii spre exemplu).

Slide 3
3. Conceptul și atmosfera (Moodboard)

Ce face designerul pentru tine în această etapă? Ei bine, suprinde într-un panou de idei tot ceea ce tu i-ai spus că îți place și creează o armonie a ideilor tale. Astfel tu poți să îți faci o idee asupra conceptului și atmosferei ce urmează a fi implementate.

Slide 4
4. Plan 2D de compartimentare, poziționare mobilier și culori

Proiectul 2D este foarte important pentru că e baza la care se vor raporta toți cei implicați în amenajare, de la tine, care îți dai seama cum va fi organizată locuința, până la meșteri care au în față planurile și vor știi cu sa procedeze. Această etapă este una de durată, pentru că designerul trebuie să gândească tot proiectul în cele mai mici detalii: de la o simplă priză sau ușă, până la amplasarea corpurilor de iluminat și a instalațiilor electrice. Un proiect bine făcut poate dura și până la 2-3 săptămâni pentru o locuință tip apartament, dar și mai mult pentru o casă mai complexă. Ce conține proiectul? Va conține planuri în care sunt punctate compartimentarea spațiilor, modul de deschidere al ușilor, al ferestrelor, poziția prizelor, întrerupătoarelor, surselor electrice pentru corpuri suspendate (și poziția electrocasnicele și alte corpuri de iluminat), poziția gurii țevilor pentru obiectele sanitare, pentru chiuveta de la bucătărie, poziția centralei termice, a caloriferelor.

Slide 5
5. Proiect 3D și randări

Această etapă nu este obligatorie într-un proiect de amenajare, însă el poate să conțină și planșe 3D, randări și tururi virtuale. Acest proiect 3D este foarte util persoanelor care nu au vedere în spațiu, dar totuși își doresc să “vadă” amenajarea încă din faza de proiect.

Slide 6
6. Planuri detaliate pentru fiecare spațiu

În această etapă vei vedea detaliat, pentru fiecare spațiu din locuința ta, modul de mobilare și stilul corpurilor de mobilier, amplasarea corpurilor de iluminat, materialele și culorile folosite.

Slide 7
7. Planuri electrice și planuri pentru mobilier customizat

Dacă amenajarea ta include și schimbarea sau regândirea instalației electrice, atunci cu siguranță vei avea nevoie de un plan electric 2D. De ce este important? Pentru că o dată decis și planificat planul electric, toți cei implicați în amenajare vor trebui să țină cont de el și astfel minimizăm neprevăzutul din amenajare. Totul devine mult mai organizat și eficient atunci când știi de la bun început fiecare detaliu legat de amplasare prize, corpuri de iluminat, întrerupătoare etc. De asemenea, adesea designerii recurg la mobilier customizat, pentru a da o importanță crescută fiecărui colțișor amenajat. Pentru acest mobilier, este de dorit efectuarea unor planuri cu dimensiunile corpurilor de mobilier făcut la comandă. Astfel și celelalte părți participante la amenajare, cum ar fi meșterii, au o idee clară asupra întregului proiect.

Slide 8
8. Lista de prețuri și comandarea mobilierului de la furnizori

Pentru o bună organizare și o justificare cât mai exactă a bugetului, designerul va întocmi o listă detaliată de prețuri care inlude: furnizorul, prețul, detalii și cote despre fiecare produs, imagini sugestive. În timpul realizării acestei liste, se efectuează și comandarea produselor de la furnizori. Acest pas trebuie foarte bine coordonat de către designer, pentru că doar o bună organizare a acestui pas poate garanta finalizarea amenajării în timp util.

Slide 9
9. Vizitele designerului pe șantier

Vizitele deignerului pe șantier sunt în general stabilite în contractul inițial, dar în general se fac 10 vizite pe șantier. Prin aceste vizite designerul se asigură că totul merge conform planului, că se respectă proiectul de amenajare și rezolvă eventualele situații neprevăzute de pe șantier. De asemenea, un bun designer știe că aceste vizite se fac în momente cheie: când se montează instalații, înainte de aplicarea finisajelor pentru a se asigura că meșterii au înțeles bine cum urmează a fi montate pardoselile, zugrăviți pereții sau placați cu faianță, apoi mai vine la instalarea mobilierului pe comadă și pentru decorațiuni (draperii, perdele, storuri) și înainte de predare pentru detalii finale decorarea efectivă și ultimele retușuri.

Slide 10
10. Ziua magică – Recepția amenajării

Etapa cea mai entuziasmantă atât pentru designer, cât și pentru tine, ca și client, este ziua recepției. Pentru designer, această zi este una la cronometru, acum se pun la punct detaliile finale, decorarea efectivă și ultimele retușuri. Deși este o zi alertă, designerul iubește această zi, îi aduce cea mai mare satisfacție, momentul tău de bucurie este defapt și mometul lui de satisfacție.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Costul unui designer de interior

Costul unui designer este o combinație între timpul alocat proiectlui și a altor servicii (legătura cu furnizorul) și un cost raportat la suprafața locuinței. Mulți designeri percep tarife raportate la metru pătrat, iar aceste prețuri sunt între 20-50 euro pe metru pătrat.

Există și designeri care percep sume mai mici de 25 euro, dar ei nu au cum să țină cont de bugetul tău (pentru asta le trebuie timp de documentare), ci îți vor oferi doar un plan minimal în care ai soluția despre cum să compartimentezi locuința, cum să așezi mobila și ce culori ai putea folosi pentru obiecte și finisaje, dar nu vei avea spre exemplu un plan de mobilier. De ce? Pentru că e multă muncă pentru așa ceva, iar în lipsa ei și prețul pe metru pătrat de proiectare este mai mic.

Există designeri care calculează prețul serviciilor lor exclusiv pe oră și nu pe metru pătrat, iar prețurile pot fi între 80 și 250 de euro pe oră, în funcție de complexitatea proiectului, dar și de experiența specialistului ori de numărul de oameni implicați în proiect

Și parerea altor firme despre acest subiect:

https://www.deltastudio.ro/blog/cat-costa-o-amenajare-de-interior-si-cat-timp-va-dura/

https://www.piatraonline.ro/cat-costa-sa-angajezi-un-designer-de-interior

Cuvinte cheie:

Designer de interior Brașov

Design de interior Brașov