Bucătării de vis cu Erinn Valencich

Am avut privilegiul de a participa la minunatul curs a lui Erinn Valencich: Kitchen Design Made Simple și vreau să împărtășesc cu voi câtevă secrete învățate pe parcursul acestui curs.

Cine este Erinn Valencich?


Erinn Valencich este designer de interior, producător de mobilier, dezvoltator rezidențial, autor și personalitate media căutată. Firma sa de design din Los Angeles, Erinn V. Design Group (EVDG), este cunoscută pentru crearea de interioare care redefinesc eleganța casuală cu o notă modernă și sofisticată. De mai bine de un deceniu, Erinn a proiectat case de toate dimensiunile, de la mansarde din New York la moșii moderne din Los Angeles, pentru elita de la Hollywood, directorii Fortune 500 și politicienii. Linia sa de mobilier personalizat, Erinn V., a fost lansată în 2011 și a evoluat într-o colecție de 120 de piese, disponibilă în showroom-urile fine din toată țara. Lucrările sale au fost prezentate în Architectural Digest, Elle Décor, Town & Country și House Beautiful, printre alte publicații. Erinn locuiește într-o casă spaniolă din anii 1920 din Beverly Hills, care se află frecvent într-o etapă a „renovării divine”.

Cu Erinn am învățat că designul are două părți principale: pe de o parte inspirația și esteticul și pe de altă parte planificarea și strategia. Adică este foarte important să ai o viziune despre ceea ce îți dorești și să rămâi ferm pe poziții până la final pe acea viziune, dar și să fii conștient care este bugetul tău și ce fel de materiale se pretează pentru ceea ce dorești să realizezi.

Ne-a divulgat și câteva din secretele ei: cum să folosim culoarea, ce trucuri merg întotdeauna și cum să mixăm materialele și texturile pentru a avea bucătăria mult visată.

Din punct de vedere al culorii, calea cea mai sigură este paleta de 3 culori. Ce înseamnă acest lucru? De exemplu alegem pentru bucătăria noastră gri, alb și albastru. Ne alegem din cele trei culori, o culoare dominantă, iar pe celelalte două le folosim ca și accente de culoare.

Secretul ei numărul doi este înălțimea. “O bucătărie impunătoare înseamnă mobilier până în tavan, geamuri înalte, totul mare și grandios. Renunțând la înălțime pentru că este mai ieftin dacă dulapurile bucătăriei noastre sunt cu 20 de centimetri mai puțin înalte, este același lucru cu a renunța la design!”, afirmă Erinn în cursul ei.